DRENTHE PAREL VAN NOORD- OOST NEDERLAND

Korte geschiedenis

Het landschap van Drenthe wordt deels bepaald door vele ondiepe beekjes, korte kanalen en zanderige grote moerassen.

Sinds de middeleeuwen werd turf als brandstof gestoken. Vanaf de 17e eeuw zijn er pogingen gedaan om al het veen uit een moerasgebied te verwijderen en om te zetten in agrarisch gebruik.

In de 19e eeuw werden nederzettingen van armen en misdadigers opgericht om de heidevelden terug te winnen voor agrarisch gebruik. Een groot deel van de heide is met gras aangelegd en de drooglegging gaat door.

Rogge en aardappelen blijven de belangrijkste gewassen, maar de melkveehouderij en de vee- en varkenshouderij zijn steeds belangrijker geworden

Drenthe heeft een lange traditie van huisnijverheid, zoals spinnen, weven en touw maken.

De olie-industrie bij Schoonebeek is ontwikkeld sinds de Tweede Wereldoorlog.Dwingelderveld

In het Nationaal Park Dwingerveld vindt je meer dan 60 km aan wandelpaden en 40 km aan fietspaden. Dus heerlijk dwalen of fietsen langs moerassen, weilanden en bossen. Het is een buitengewoon mooie plek en erg populair in het hoogseizoen. Het bezoekerscentrum bevindt zich in de zuidwestelijke hoek van het park net buiten het prachtige dorpje Ruinen, Monumentendorp Orvelte

.Het museumdorp Orvelte is een geweldige plek om te bezoeken. Een prachtig historisch Drents dorpje, met authentieke Drentse boerderijenen een aantal handwerkwinkeltjes mooie omgeving. Je kunt door het dorp wandelen, vele authentieke winkeltjes bezoeken (bakker, melk & kaas, handgemaakte artikelen, typisch Nederlands eten, honing etc). Het dorp ligt in een prachtig Heidelandschap 

Monumentendorp Orvelte

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam porttitor augue a turpis porttitor maximus. Nulla luctus elementum felis, sit amet condimentum lectus rutrum eget.

Morbi in sem

Integer ac vehicula eros, sed dictum sapien. Donec dignissim porttitor ante, sit amet placerat dui. Donec mollis vel arcu et efficitur.

Aliquam in

Integer ac vehicula eros, sed dictum sapien. Donec dignissim porttitor ante, sit amet placerat dui. Donec mollis vel arcu et efficitur.